Home » Blog » Blijf in Balans! – week van de werkstress 2020

Blijf in Balans! – week van de werkstress 2020

De komende week zullen we elke dag aandacht vragen voor werkstress.

In 2017 realiseerde ik me dat ik op de rand van een burn-out balanceerde. Wat ik nodig had was terug in te balans komen, mijzelf weer sterk te maken.

Balans heeft volgens 'Van Dalen' de betekenis ‘tweearmige weegschaal'. Waar staan die armen dan voor als we kijken naar het thema ‘Blijf in Balans!'?

Het staat voor (in)spanning versus ontspanning. Stress en spanning is iets waar ons lichaam van nature supergoed mee om kan gaan. We presteren vaak beter als er een uitdaging aan ten grondslag ligt. Het wordt pas een probleem als er geen ontspanning tegenover staat. Je kunt stress vergelijken met een elastiek. Heel erg rekbaar en wanneer de spanning afneemt komt het elastiek weer in zijn oorspronkelijk vorm terug. Dit kan bijna oneindig worden herhaald. Maar als je het elastiek blijf uitrekken en uitrekken zonder ontspanning komt er een moment dat zelfs het elastiek breekt (burn-out).

Het is een hele lange weg terug naar herstel als het elastiek eenmaal gebroken is. Laat het je medewerkers en jezelf niet overkomen doe komende week mee en bekijk wat jij kunt doen om de balans te herstellen.

#blijfinbalans #burnout

Lees alle dagthema's:

Download alle dagthema's 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.