Home » Blog » Thermometers

Thermometers

We hebben het allemaal wel eens: een dag dat het je even niet mee zit. Wellicht voel je je een beetje snifferig, ben je moe omdat je slecht hebt geslapen of ben je prikkelbaar.
Meestal verdwijnen klachten als deze weer als je beter hebt geslapen of als de zon schijnt, je een complimentje krijgt: iets positiefs zorgt dat je weer beter in je vel zit.
Maar wat nou als je dit vaker constateert. De sport die je beoefent en erg leuk vond, valt je zwaarder dan normaal. Je voelt je vaker dan normaal gespannen, geen zin in je werk, pieker je vaker.
Als je flink de griep hebt en de dokter belt, is vaak de vraag of je koorts hebt. Met de thermometer kun je je temperatuur opmeten en weet je of je koorts hebt.
Maar als je teveel stress ervaart kun je dit slecht meten. De koortsthermometer biedt geen uitsluitsel.

 

Stressthermometer pbop
Stressthermometer pbop

Wij hebben een vragenlijst, die wij de ‘stressthermometer’ hebben genoemd. Daarin benoemen wij 45 punten die – als ze frequent voorkomen – kunnen duiden op teveel aan stress. Dat geldt eigenlijk wanneer je 7 of meer punten met ‘ja’ beantwoordt, waarbij je kijkt over een periode van een maand.
Ik zeg met nadruk ‘kunnen duiden’ omdat wellicht de afgelopen maand ook een bijzondere periode is geweest. En misschien werkt jouw interne stressmanagement gewoon heel goed, zodat je jouw stressperiodes kunt opvangen en verwerken.
Vergeet niet: niet alle stress is verkeerd of fout. Je hebt soms wat stress nodig om te kunnen functioneren, zowel privé als op je werk. Het gaat erom dat je je stress na die periode weer afbouwt.
Twijfel je of ben je nieuwsgierig naar wat de ‘stressthermometer’ je vertelt, vul deze dan geheel vrijblijvend in op onze website. Als je een gratis analyse wilt, vul dan je naam en e-mailadres in. Je kunt daarna nog altijd bedenken of je met ons in gesprek wilt.

Klik hier om de Stressthermometer te openen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.