Home » Blog » Week van de Werkstress 2020: ‘Focus’

Week van de Werkstress 2020: ‘Focus’

Het thema van vandaag is ‘Focus’. Het herstellen van de balans begint met focus. Focus op het einddoel. Wat wil je zakelijk en privé bereiken? Als metafoor gebruiken we een ladder. Wanneer je bovenaan de ladder staat kun je het einddoel zien en bijna aanraken. Focus houdt in dat je je niet laat afleiden van je doel. Hoe doe je dat? Hoe houden je medewerkers focus in deze lastige Corona-periode.

Vijf tips:
  1. Zorg voor een rustige omgeving. Verwijder afleidingen. Maak duidelijke afspraken als je thuiswerkt wanneer je wel en niet gestoord kunt worden. Help medewerkers dit te bereiken.
  2. Schenk aandacht aan belangrijke zaken. Organiseer een training voor medewerkers die het lastig vinden hun tijd goed in te delen, bijvoorbeeld de Eisenhower-matrix.
  3. Wees oprecht geïnteresseerd in de doelen van je medewerkers. Ondersteun medewerkers hun doelen te bereiken.
  4. Leer medewerkers hun eigen grenzen aan te geven (‘nee’ zeggen). Dat zorgt ervoor dat deadlines gehaald worden en stress vermindert.
  5. Promoot actief een gezonde levensstijl (slapen, eten, bewegen). Een gezond lichaam (brein) kan veel beter met stress omgaan. Hoe gezonder het brein hoe beter het met stress omgaat.

De opbrengst van gezondheidsbevorderende programma’s in bedrijven ligt boven de 50%.

#focus

Week van de werkstress 2020 Focus PBOP

Download alle dagthema's 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.