Home » Blog » Week van de Werkstress 2020: ‘Grip’

Week van de Werkstress 2020: ‘Grip’

Het thema van dag 4 van de Week van de Werkstress is "Grip".
Hoe houd je als leidinggevende grip op je bedrijf, je afdeling of je team? Op welke manier doe je dat? Ben je taakgericht, relatiegericht of allebei?
Tips om meer grip te krijgen op je medewerkers zodat je beter inzicht krijgt bij wat er speelt.

  1. Drink eens elke maand een half uurtje koffie met iedere medewerker (of online). Heb het dan alleen over hoe het met iemand gaat. Niet over werk maar over dat wat er speelt. Hoe iemand zich voelt. Luister echt naar de ander. Wanneer jij oprecht geïnteresseerd bent in de ander zul je veel beter kunnen zien hoe het echt met iemand gaat en kun je uitval door burn-out voor zijn.
  2. Houd een vinger aan de pols door zichtbaar te zijn. Laat je zien op werkvloer. Toon je interesse en je zult veel meer te weten komen over wat er speelt en er tijdig op in kunnen spelen.
  3. Vraag waar medewerkers goed in zijn, wat ze leuk vinden om te doen qua werkzaamheden. Kijk of je wellicht taken kunt uitruilen. Waar de ene medewerker goed in is en leuk vindt, ligt wellicht op het bordje van iemand anders. Wanneer jij weet wat de sterke en zwakke punten van je team zijn kun je grip creëren door taken te ruilen. Taken zullen dan minder stress geven en sneller gereed zijn. Dat geeft jou enorm veel #grip.
Week van de werkstress 2020 Grip PBOP

Download alle dagthema's 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.